Toyota GR HV Sports Concept хибрид и тарга!!!

Toyota ще атакува автомобилното изложение в Токио през 2017 година с нов хибриден спортен модел с тарга таван. Концептът се нарича Toyota GR HV Sports Concept, кръстен на новосъздадения спортен бранд на марката – Gazoo Racing. На нас много ни харесва!

Както забелязваме, използваната база за GR HV Sports Concept е на добре познатия спортист GT86. Тук обаче Toyota се стремят към спортно шофиране и динамичен облик, в съчетание с опазване на околната среда.

Веднага можем да намерим ясни паралели между концепта GR HV Sports Concept и болида от Световните серии по издържливост TS050 на Toyota. Хибридното задвижване в новия спортист е внедрено директно от моторните спортове и може само да ни покаже, как Toyota влагат наученото на пистата в бъдещите шосейни модели.

Предните LED светлини на GR HV Sports Concept се открояват най-много на фона на матово черната окраска. Поради тази причина е било необходимо преработване на въздухозаборниците в предната част, като сега те са две огромни „дупки“ зейнали по протежение на бронята. На капака също се забелязват отвори за въздух, а предният калник се отваря в задната си част, за да изкара по-лесно въздуха. Задната част на спортиста впечатлява с огромен дифузьор, трапецовиден ауспух, поставен в средата и S-образни стопове, до които са вградени въздухоотводи. Върху багажника е поставен малък спойлер, който довършва аеродинамичната визия.

GR HV Sports Concept трябва да бъде хибридно-задвижван автомобил с предаване към задните колела. Скоростната кутия е 6-степенна ръчна, но чрез копче под капачето на скоростния лост, се минава към автоматичен режим. Колко яко е това!! Респектиращо е, че Toyota отново връща тарга концепцията, за да достави двойно удоволствие от шофирането. Японците за последно извадиха великолепната Supra с такава модификация.