Toyota Supra Prototype впечатлява при първия досег

Supra

Toyota може би никога не е била под по-голям натиск да създаде вълнуваща спортна кола, отколкото сега. От момента, в който бе обявена изцяло новата Supra, светът чакаше с надежда пристигането на автомобила и, че ще наследи предшественика си.

Пускането на новата Supra ще отнеме още известно време, но наскоро бяха поканени известни журналисти в Испания, за да изпробват прототипи на Supra. Това ревю от Autocar показва, че колата ще си струва чакането.

Supra от този тест е оборудвана с 3.0-литров B58B30 двигател с турбо, споделен с BMW. Toyota не е пуснаал информация за мощността, но се смята, че двигателят произвежда приблизително 335 к.с. Към него е свързана и 8-степенна автоматична трансмисия, която задвижва задните колела.

Без никакви хибридни технологии, този двигател се чува отчетливо, особено когато спортният режим на автомобила е включен. Новата Supra не изглежда като автомобил, подвластен от двигателя, тъй като 4-буталните спирачки Brembo работят добре, скоростната кутия е безпроблемна, окачването е гладко и автомобилът се чувства балансиран в завоите.

Може би най-големите ентусиасти ще са ядосани, че новата Supra няма да се предлага с ръчна трансмисия. Все пак ние имаме надежда за ръчни скорости, но все пак това остава малко вероятно.

Друга неизвестна за новата Supra е нейното тегло. Рецензентът в този видеоклип казва, че е тя сякаш тежи около 1500 кг. Това може да е твърде много за някои, но е напълно възможно.