Toyota RAV4 без дизелова версия в Европа

RAV4

Toyota е поредният голям производител, който ще намали предлагането на дизелови модели. Последният модел, който ще се откаже от нафтата е RAV4.

Както Autocar разбра, след като разговаря с говорител на компанията, четвъртото поколение Toyota RAV4 вече няма да се предлага с 2.0-литровия дизелов двигател. Независимо от това, все още има остатъчни дизелови модели, така че ако все още търсите такъв, трябва да побързате.

Информацията е потвърдена, тъй като в уебсайта на марката в Обединеното кралство виждаме, че единствените възможни варианти на двигателя на Toyota RAV4 са 2.0-литровият бензинов със 152 к.с. 2.5-литровият хибриден със 197 к.с. Най-достъпният хибрид започва от $ 38,505, докато базовият бензин може да бъде ваш от $ 42,925.

Toyota се отказва от дизеловото гориво и на други европейски пазари, тъй като компактният SUV е само в бензинова и хибридна версия в Германия.

Междувременно японската автомобилна компания се готви да пусне RAV4 от пето поколение. Представен в Ню Йорк преди няколко месеца, той се основава на архитектурата TNGA K, която е споделена с Camry и Avalon.

По-новият модел няма да се предлага с дизелово гориво, тъй като единственият задвижващ механизъм, който се предлага от начало ще е 2.5-литровият 4-цилиндров бензинов двигател, комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, и 2.5-литровият хибрид със CVT в САЩ. В Европа ще се предлага и 2.0-литров бензинов агрегат, заедно с 2.5-литровия хибрид.