Toyota Gazoo Supra ще дебютира в Женева

Supra

Toyota ще свали покривалото от изцяло новата Supra на автомобилното изложение в Женева през 2018 г., което започва на 6 март.

Спортният автомобил обаче няма да се продава с емблемата на Toyota, а под името „Gazoo“, съобщава AutoExpress, цитирайки ръководителя на подразделението Шигеки Томояма, който обясни, че „Supra ще бъде Gazoo“.

Изглежда, че новата Gazoo Supra ще пристигне в четири вида с различни нива на мощност, окачване и оборудване. Базовият модел ще бъде известен просто като Supra, средните версии ще добавят съответно GR и GR Sport, а топ-версията ще бъде кръстена Supra GRMN.

За разлика от брата си от друг баща, новото BMW Z4, което ще се продава само като кабриолет, новата Supra ще пристигне като купе с фиксиран покрив и трябва да се хареса на любителите на класическия автомобил. Томояма намекна за една от задвижващите единици, като каза:

„Новата кола трябва първо да се хареса на съществуващите собственици. Старата кола имаше 6-цилиндров двигател, две турбини и задно предаване; новата кола трябва да същата философия“.

Томояма вероятно се позовава на 6-цилиндровата единица, за която се смята, че развива 335 коня, вероятно насочена към Съединените щати, наред с други пазари. 4-цилиндров агрегат с около 250 коня също се очаква да се присъедини.

Въпреки слуховете за дебюта на изложението в Женева, Gazoo Supra може да не пристигне в шоурумите до втората половина на следващата година, вероятно изчаквайки пускането на новото BMW Z4.