Toyota Supra се очаква през 2019 г.

Новата Toyota Supra ще дебютира през 2019 г.

Тя ще бъде продукт на новосформираното спортно подразделение на японците Gazoo Racing.

Шефът на Gazoo Racing Кои Сага сподели на Рали Монте Карло през януари 2017 г., че новият модел ще дойде от новото звено на Toyota. Той също така разкри, че негова мечта е новият спортист да използва хибридно задвижване. Това ще кореспондира с технологиите в хибридното задвижване, използвани в моторните спортове като Шампионата по издържливост.

Все още не е ясно дали моделът ще се казва Gazoo Supra или Toyota Supra Gazoo. Високопоставени служители споделят, че дебютът ще бъде през 2018 г., като се очаква продажбите да стартират през 2019 г.

Освен хибридна топ версия Supra ще се предлага и със стандартно задвижване. Спекулации водят до 4-цилиндров двигател с мощност от 243 к.с. и 6-цилиндров с 328 к.с. и двата разработени от BMW. Те най-вероятно ще са интегрирани и в бъдещото Z4, което споделя една платформа с японеца. Няма информация обаче, дали моделът ще се предлага и с ръчна скоростна кутия.

Сага смята, че в бъдеще повече хибридни модели ще се продават под бранда Gazoo. Новата дивизия ще подчертава важността на хибридното задвижване. Той цитира произведения на подразделението като LMP 1 Toyota TS050, участваща в гореспоменатия шампионат, както и V8 Toyota Prius, състезаваща се в японския Super GT 300 шампионат.

Първият модел на Gazoo в Европа ще бъде модифицирана версия на Yaris хечбек. Концепцията за повече модели, представени под новия бранд вече е в сила. Явно все по-често ще виждаме автомобили под това име.