Toyota Avensis може да отпадне и да бъде заменена от Auris Sedan

Avensis

Три поколения за 21 години – това е продължителността на Toyota Avensis, тъй като производителят на автомобили приключи производството си в Бърнастоун, Дербишир, Великобритания, казва Autocar.

За разлика от автомобили като Ford Mondeo, Opel Insignia, Volkswagen Passat или Skoda Superb, Avensis не беше толкова популярен. Всъщност в Европа миналата година бяха преместени само 25 319 единици, или половината от постигнатото от Mondeo.

„Наблюдаваме D-сегмента, тъй като той намалява и страда от ниски продажби“, каза говорител на Toyota в британската публикация. Същият човек също обяви това, което вече беше известно от година и половина: Avensis може да не бъде заменена от ново поколение.

Вместо това, производителят може да въведе версия с четири врати на новото поколение Auris, която също се предлага в САЩ като Corolla 2019. Компактната кола е по-малка от Avensis, но все пак трябва да привлече тези, които търсят седан на Toyota.

Нещата не изглеждат добре, когато става въпрос за Avensis Tourer, който е още по-непопулярен от седана.

Avensis е актуализиран за последен път в края на 2016 година. Автомобилът получи червена боя и нови 18-инчови лети джанти, което не беше точно това, което клиентите очакваха от кола, която вече беше на девет години.