Новата Corolla ще получи комби версия. В Европа тя ще се казва Auris Touring Sports

Auris Touring Sports

Това са първите изображения на Toyota Auris Touring Sports 2019, комби версията на изцяло новия Auris с 5 врати.

Докато камуфлажът е покрил изцяло Touring версията, можем да предположим, че той ще бъде по-просторен от настоящия модел, използвайки същата остра предна броня като хечбека.

Що се отнася до задната част, трудно можем да различим детайлите, но светлините може да наподобяват тези от изцяло новия RAV4.

Тъй като междуосието на Auris хечбек се е увеличило с 40 мм. в сравнение с предшественика си, можем да очакваме подобен ръст във  версията Touring Sports, която би направила междуосието някъде около 2,640 мм. – повече, отколкото можете да получите в Golf Variant.

Auris Touring Sports ще се появи на автомобилната платформа TNGA (Toyota New Global Architecture), която е създадена за поддръжка на електрически задвижвания, като например хибридния агрегат в Auris 2019 със 178 к.с. или 1.8-литровия в Prius. Останалата част трябва да бъде споделена и от двете версии, без информация за дизелови двигатели към момента.

Дизайнът на интериора ще бъде друго нещо, което ще е споделено между двете версии на Auris, така че очаквайте да видите стандартен 8-инчов сензорен дисплей, разпознаване на глас, Qi безжично зареждане, 7-инчов TFT мулти-инфо дисплей в по-високия клас модели, кожена тапицерия, климатроник и множество функции за активна безопасност.

След като бъде излезе на пазара, моделът ще продължи да се конкурира с VW Golf Variant, Hyundai i30 Tourer, Renault Megane Sport Tourer, Peugeot 308 SW и Opel  Astra Sports Tourer.