Toyota ще предложи и 86 TRD Special Edition

86

Toyota неотдавна представи 86 GR Sport в Япония и изглежда, че американските потребители също могат да очакват по-спортна версия на купето.

Според Cars Direct, Toyota 86 2019 ще получи TRD Special Edition модификация, която ще се отличава с редица подобрения. Нищо не е официално, но в публикацията се казва, че колата ще бъде оборудвана с TRD бодикит и трикомпонентен заден спойлер. Също са предвидени и нови 18-инчови джанти с летни гуми Michelin Pilot Sport 4.

Докато Toyota 86 се предлага в различни цветове, TRD Special Edition ще е само в Raven Black. Клиентите няма да имат избор, но колата ще има трицветна графика TRD, която ще е по протежение на автомобила.

Интериорните промени ще бъдат по-скромни, тъй като в публикацията се казва, че колата ще има червено-черна кабина с TRD емблеми, от страната на пасажера на таблото. Други акценти са може би червени колани и червени шевове.

Вероятно ще видим и Brembo спирачки и SACHS амортисьори. Автомобилът е снабден и с изпускателна система TRD, но остава неясно дали промяната ще увеличи мощта от 2.0-литровия 4-цилиндров двигател от сегашните 205 к.с. и 211 к.с. Nm въртящ момент.

Не знаем кога ще бъде разкрита колата, но специалното издание ще бъде модел, който ще се предлага само с 6-степенна ръчна трансмисия.