86 GR Sport

Toyota и Gazoo Racing са създали доста мощни модели през годините, но най-новият им проект – 86 GR Sport – е малко по-семпъл.

Представен като спортен автомобил за ежедневно шофиране, 86 GR Sport е оборудван с преден сплитер, аеродинамични странични прагове и 17-цолови алуминиеви джанти с черно покритие. Под тях виждаме и спирачна система Brembo с червени апарати. Само три цвята са на разположение и те са Crystal Black Silica, Crystal White Pearl и Pure Red

Интериорните промени са малко, но дизайнерите добавят малък волан, който е обвит в кожа и има сребристи контрастни шевове, както и лого на GR. Емблемата се появява и на старт/стоп бутона, както и на инструменталния дисплей.

От гледна точка на представянето няма много промени, а единствената изглежда е добавянето на задна разпънка, която ще увеличи твърдостта. В резултат на това колата разполага с познатия 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който произвежда 207 к.с. и 212 Nm въртящ момент. Той може да се свърже с 6-степенна ръчна или с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Освен 86 GR Sport, Toyota обявиха и пускането на GR части. Много от компонентите са споделени с гореспоменатия модел и включват преден сплитер, заден спойлер и два комплекта джанти. Клиентите могат също така да поръчат малкия волан и задната разпънка.

Една от по-интересните опции е ограничената версия за инфоразвлечение с GPS навигация. Системата разполага със 7-инчов дисплей, „състезателен режим“ и екрани, показващи различни данни.