Toyota загатна за GR Supra GT Concept преди Токийския автосалон

GR Supra GT

На автомобилното изложение в Женева през 2018 г. Toyota представи новата генерация Supra, разкривайки концепта GR Supra Racing Concept. Въпреки това изглежда, че японската компания не е свършила с гамата на предстоящия спортен автомобил, тъй като тя вече обяви още една версия.

Наименована Toyota GR Supra GT Concept, тя ще дебютира на автомобилния салон в Токио през 2019 г., който се провежда в Макухари Месе в префектура Чиба, Япония между 11 и 13 януари.

Единственото нещо, което загатва присъствието на модела, освен основното прес съобщение, е гореизложеното изображение. То показва профила на колата, включващ голямо задно крило и широк заден дифузьор, както и вероятна червено-черна цветова схема.

Присъединявайки се към новата концепция на автомобилния салон в Токио, ще видим Lexus LC Nurburgring-spec, Yaris WRC и TS050 Hybrid, както и Supra, която вече участва в няколко домашни състезания. От това съзвездие, LC, Yaris и TS050 Hybrid се очаква да се състезават в надпревари от най-високо ниво през следващата година.

Междувременно, серийната Toyota Supra 2020 ще отбележи своята световна премиера на автомобилното изложение в Детройт на 14 януари. Магна Щайр ще отговаря за сглобяването на модела в Австрия през първата половина на следващата година, в същото съоръжение, в което се прави 2019 BMW Z4.

GR Supra GT