Официално: Новата Toyota Supra пристига в Женева

Supra

След години на чакане и безброй доклади, новата Supra ще дебютира на предстоящото автомобилно изложение в Женева, потвърдиха от Toyota.

Японският производител дори пусна тийзър изображение, което показва подробности от извитата каросерия на автомобила, заедно с част от гигантското фиксирано задно крило.

Този резултат означава, че моделът за Женева най-вероятно няма да бъде окончателният за производство, а по-скоро прикрито „проектно проучване“, като Toyota следва същата стратегия с BMW и неговия Z4 Concept.

Освен ако не сте живели под камък през последните няколко години, трябва да знаете, че Toyota се съюзи с BMW за разработването на новите модели Supra и Z4, като двата автомобила имат същите основи.

Други доклади говорят, че новата Supra ще се предлага под бранда на Gazoo Racing, а не с емблемите на Toyota, в опит да се създаде нова подмарка. Toyota планира да предложи няколко модела Supra, като една от версиите ще бъде задвижвана от 6-цилиндров агрегат от BMW с 335 к.с.

Новата Toyota Supra ще бъде предложена в четири различни версии, така че ще бъде интересно да видим коя ще седи на върха на гамата. Да се ​​надяваме, че повечето, ако не и всички наши въпроси, ще бъдат отговорени, когато Toyota издърпа покривалото на новия модел на 6 март.