Така! Ако вече сте изгледали видеото по-горе, сигурно се питате „Какво е това и как по дяв..ите е възможно да ускори така???“.

И нашата реакция беше подобна. Автомобилът от видеото носи звучното име Teslonda и е дело на човек с никнейм в Instagram – jimmy.built. Та, Джими и компания решават да направят ‘сбирщайн’ модел, използвайки лекото антично купе на Honda Accord от 1981 г. и съвременните електромотори на Tesla Model S, а резултата от експеримента е налице – красив хотрод вдигащ 100 км/ч за 2.7 секунди. Porsche деветстотин и колко казваш…?

Окачването на Teslonda, както забелязвате, далеч не е заводско. То е вдъхновено от драг състезанията през далечните 60-те години в САЩ, когато старите модифицирани американски мускули мерили мощността си по занемарени самолетни писти. С по-голямата част от тежестта центрирана около задния мост и наличните 536 к.с. от Tesla, този електрозвяр просто кляка и изчезва със звук на гигантска RC количка на стероиди. Или  като бързоходеца от анимационните филми, чийто прашни контури остават във въздуха след рязкото му потегляне.

Джими споделя, че амбицията на екипа е да изправи колата на стартовата линия, но преди това трябва да се оборудва със задължителния за целта ролкейдж.
Какво мислите вие за проекта? И кое бихте избрали – звук или ускорение?