Чисто новото Audi A6 2019 вече е пред вас

A6

Заемайки елементи от по-голямото A8 и по-спортното A7 и пълно с  високотехнологични технологии, Audi показа следващото поколение на седана си A6 – C8, след като по-рано днес изтекоха снимки.

Една от звездните атракции на автомобилното изложение в Женева е преработеният модел, който следва стъпките на A7 и A8, тъй като възприема стилен дизайн с „гладки повърхности, остри ръбове и удивителни линии“.

Стартирайки отпред, виждаме широка решетка, заобиколена от големи въздухозаборници и остри фарове. Говорейки за тях, A6 ще се предлага с три различни вида фарове, включително и топ версията HD Matrix LED светлини, които имат дневен режим.

Назад моделът е оборудван с по-спортно купе и нови линии, които придават на седана по-въздействащ вид. Премествайки се отзад, виждаме интегриран спойлер и допълнителни LED задни светлини с девет вертикални сегмента.

A6

Audi казва, че колата е с коефициент на въздушно съпротивление от 0,24 и отбелязва, че моделът ще се предлага с „два външни пакета за спортно оформление и дизайн, както и S line“.

A6 е малко по-голям от предшественика си, с дължина 4,939 милиметра, широчина 1,886 милиметра и височина 1,457 милиметра с междуосие от 2,924 милиметра. Благодарение на увеличените размери, изцяло новият модел предлага повече място за краката на пътниците на задните седалки, както и допълнително пространство за главата и раменете.

Кабината до голяма степен е взаимствана от А7 и това е хубаво нещо, тъй като има футуристичен дизайн, който съчетава висококачествени материали с превъзходни акценти. Във върховите модели шофьорите ще намерят 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, 10,1-инчоав инфоразвлекателна система и по-надолу 8,6-инчов дисплей, който осигурява достъп до климатика и други удобни функции. Автомобилът разполага и с изцяло нови седалки, които предлагат отопление, вентилация и масажни функции отпред.

A6

Говорейки за опциите, има впечатляващ списък от възможности по избор, които включват панорамен стъклен покрив, премиум аудио система Bang & Olufsen и допълнителен пакет за качеството на въздуха, който добавя йонизатор и ароматизация. Компанията ще предлага и два пакета за осветление, които обещават да направят „таблото за управление и централната конзола да изглеждат така, сякаш плават“.

В Европа, A6 ще бъде пуснат с два различни двигателя. Турбокомпресорният 3.0-литров TFSI V6 развива 340 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Той е свързан със 7-степенна S tronic трансмисия и стандартна система за задвижване на всички колела, която позволява на седана да ускорява от 0-100 км/ч. за 5.1 секунди преди да достигне максимална скорост от 250 км/ч.

Феновете на дизела могат да изберат 3.0-литровия TDI V6, който произвежда 286 к.с. и 620 Nm. Той е свързан с 8-скоростна трансмисия tiptronic и система за задвижване на четирите колела quattro.

A6

Независимо кой двигател е избран, и двата модела имат мека хибридна система, която се състои от стартер-алтернатор и литиево-йонна батерия. Audi казва, че системата спомага за намаляване на разхода на гориво с приблизително 0,7 л / 100 км.

По отношение на представянето, Audi казват, че новото A6 е „забележимо по-спортен от настоящия модел“, тъй като има подобрено окачване и прогресивна кормилна система, която става „още по-директна, когато ъгълът на завиване се увеличава.“ Изборът на окачване включва всичко от основните стоманени пружини до адаптивно въздушно окачване с контролиране на височината. Купувачите могат също да поръчат опционален спортен диференциал и спортно окачване.

Като се има предвид, че Audi е пионер при автономното шофиране, не е изненада, че A6 ще се предлага с асортимент от високотехнологични системи за подпомагане на шофьора. Пакетът Park Assist включва функции за паркиране, дори в гараж, което позволява на автомобила да се паркира автоматично. Също така, пакетът City Assist включва елементи като помощ за смяна на лентата. И накрая, пакетът Tour assist се предлага с адаптивна функция за подпомагане на шофирането, която „допълва адаптивния круиз контрол чрез леки интервенции на управлението, за да поддържа автомобила в лентата“.

Audi A6 2019 ще бъде пуснато в Германия през юни, а цената за A6 50 TDI quattro ще започне от 58 050 евро.