TechArt GrandGT е невероятна карбонова Panamera

Panamera

По-рано тази година, немският тунер TechArt представи GrandGT Supreme, луксозна версия на Porsche Panamera Sport Turismo.

Подобен пакет с черен интериор и много кожа може и да не е по вкуса на всеки. Затова ви представяме новия тунинг проект върху Panamera Sport Turismo на TechArt – GrandGT Selective. Представен като спортно алтер его, той съчетава ръчно изработен интериор, който изобилства от алкантара и екстериор почти изцяло от карбон.

Отвън Panamera Turbo Sport Turismo разполага с множество елементи от въглеродни влакна, които подобряват външния вид. Те включват аеродинамичен капак, капачките на огледалата и задния панел. В допълнение, TechArt подготвя за Porsche фарове с въглеродни акценти.

В съчетание с предните и задни престилки, преден сплитер, дифузер и панели за въздух, те дават на Panamera Sport Turismo по-агресивен вид. Други подобрения в стилизирането включват титаниеви тръби с карбоново покритие, 22-инчови джанти Formula V и боя в два цвята, комбинираща матово черно с подчертани сини акценти.

Нещата изглеждат грандиозно и вътре, тъй като GrandGT Selective приема двуцветен интериор от алкантара, който отразява цветовете отвън.

Кабината е предимно черна, но има богат набор от акценти в синьо, особено от страната на шофьора. Всичко е облицовано с алкантара с декоративни шевове, дори по пода. Висококачествените черни декоративни елементи завършват интериорните подобрения.

Както при GrandGT Supreme, GrandGT Selective ползва TechArt Techtronic Powerkit за Panamera Turbo. Следователно, 4.0-литровият турбо V8 увеличава мощта си от 550 к.с. на 640 к.с.

Максималният въртящ момент също се повишава от 770 Nm до 900 Nm. В резултат на това, настроената Panamera Turbo Sport Turismo стига от 0 до 100 км/ч. за 3.4 секунди и достига максимална скорост от 306 км/ч.

Интересното е, че има още какво да видим от TechArt, когато става въпрос за Porsche Panamera. Тунерът ще представи комплект за Panamera Turbo S E-Hybrid на автомобилното изложение в Есен през декември.