TechArt изстрелва Porsche Panamera Sport Turismo с пакета GrandGT

TechArt

В продължение на около тридесет години инженерите от TechArt в Германия подобряват визуално и механично моделите на Porsche. Последният им проект е пакетът Grand GT за новата Panamera Sport Turismo, която ще бъде представена на автомобилното изложение в Женева през следващия месец.

Това е мащабен проект, който позволява на клиентите да избират от разнообразие от индивидуални опции за стилизиране и изпълнение, включително боята, като моделът на снимките е персонализиран в Racing Green цвят.

За по-агресивия вид, TechArt свалят окачването и монтират на Panamera широк бодикит, включващ разширени арки на колелата, спойлери и отвори за охлаждане, както и 22-инчови колела Formula IV и накрайници от въглеродни влакна.

Придвижвайки се в интериора, германската тунинг къща обхваща почти всеки ъгъл на кабината със специално изработена кожа Nappa с контрастиращи цветни шевове, от панелите на вратите, централната конзола и таблото до пода. Автомобилът се предлага и със спортния волан на TechArt, линията на таван от алкантара и боядисани в цвета на купето панели.

Настройката на двигателя включва ъпгрейд на компютъра и титаниева спортна изпускателна система, подобряваща 4.0-литровия V8 на Panamera Turbo от 550 к.с. и 768 Nm до 640 к.с. и 900 Nm. В резултат на това 0-100 км/ч. отнема 3.4 секунди вместо 3.8 секунди, а TechArt казват, че са нужни само 8,3 секунди за достигане до 200 км/ч.

Новата Panamera Sport Turismo GrandGT на щанда на германския тунер в Женева ще се присъедини към 911 GT3, 911 R Cabriolet, 911 Turbo S и Macan SUV.