Subaru Forester eBoxer дебютира с хибридно задвижване

Forester eBoxer

Subaru представи своята мека хибридна технология на европейския пазар на автомобилното изложение в Женева с новия Forester eBoxer. Той идва, за да замести дизеловия вариант от предишното поколение.

Леката хибридна технология на eBoxer съчетава 2.0-литровия бензинов двигател на компанията с малък електрически мотор, монтиран в трансмисията. Това е обновена версия на Linearronic CVT единицата на Subaru. Бензиновият двигател произвежда 148 к.с. и 194 Nm, като електрическият мотор добавя още 16 к.с. и 65 Nm въртящ момент.

Задвижването на четирите колела остава недокоснато. Новото хибридно Subaru може да бъде управлявано само с електрическа енергия за кратко и при ниски скорости.

Батериите са монтирани на задния мост, което дава на Forester eBoxer по-нисък център на тежестта и по-добро разпределение на теглото от бензиновия модел. Subaru още не дава информация относно разхода на гориво и вредните емисии.

Новото пето поколение Forester е малко и по-широко от своя предшественик, предлагайки по-голямо вътрешно пространство и по-практичен багажник. Интериорът е направен от по-качествени материали и е по-добре изолиран.

Новата мека хибридна единица от eBoxer ще се предлага и в XV (или Crosstrek, в зависимост от пазара). Subaru ще пусне новия Forester eBoxer заедно с XV eBoxer в Европа до есента.