Subaru BRZ 2019 получава визуални подобрения

BRZ

Subaru представи „подобрена“ версия на BRZ в Япония.

Моделът скоро ще стане на седем години, но колата все още не е забравена въпреки скромните си продажби. Новите актуализации са незначителни и вероятно ще останат незабелязани от повечето купувачи.

В тази връзка, Subaru казва, че колата има подобрена аеродинамика, тъй като BRZ оптимизира въздушната турбуленция в „задната част на купето. Инженерите инсталират ревизирани амортисьори, които обещават да подобрят стабилността и контрола. Освен горепосочените актуализации, JDM версията BRZ RA-Racing разполага с нови предпазни колани и модифициран ролбар.

Мощността се осигурява от познатия 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който произвежда до 204 к.с. и въртящ момент от 212 Nm. Той може да бъде свързан с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична трансмисия.

В Япония цената преди данъците започва от ¥ 2,480,000 ($ 22,238) за базовия BRZ R и достига $ 3,325,000 ($ 29,815) за STI Sport с автоматичната скоростна кутия.

Макар Subaru да е актуализирал модела, компанията очаква да продаде само около 160 бройки на месец на вътрешния си пазар. Ситуацията е значително по-добра в САЩ, тъй като Subaru са продали 4131 модела за миналата година. Но този брой все още е по-малък от 6,846 GT86, които Toyota успя да продаде в страната.

Говорейки за него, Toyota вече представи 2019 86 с новото специално издание TRD. То е оборудвано с редица подобрения, включително спирачки Brembo, амортисьори SACHS и ексклузивни 18-инчови лети джанти в летни гуми Michelin Pilot Sport 4.