По-случай 30-тата годишнина на STI, компанията пуска най-мощния си модел на пазара – Subaru Impreza WRX STI Type RA-R. За съжаление колата ще се предлага само за японския пазар.

Компанията съвсем скоро представи на американския пазар Impreza WRX STI Type RA, изглежда обаче японците са запазили за родината си най-горещата версия на Impreza-та, а именно Type RA-R. Колата е с преработени всумактелни колектори, както и изпускателна система. 2-литровият двигател ще разполага с 324 конски сили.

Явно Impreza-та е минала и през лека диета, тъй като тежи с 10 кг. по-малко, а предният капак е с обновен дизайн, който позволява по-голям приток на въздух към intercooler-а. Окачването също е модифицирано, като колата е получила нови амортисьори и пружини, както и спирачни апарати от BREMBO. Джантите пък са дело на BBS и са 18-цолови.

Предната решетка на Type RA-R е от типа „пчелна пита“, огледалата са карбонови, а багажникът гордо носи надписа „STI 30th Anniversary“

Subaru Impreza WRX STI Type RA-R ще бъде произведна в едва 500 бройки, така че освен страхотен автомобила, спокойно можем да кажем, че колата е една добра инвестиция за бъдещето.