SSC Tuatara с невероятно количество мощ в първо видео

Tuatara

Всички чакаме Bugatti да представи Chiron Super Sport, с който може би ще подобри световния рекорд за скорост, докато SSC тихичко си работят по тяхната Tuatara.

Тя бе разкрита миналата година на Concours d’Elegance в Pebble Beach и със сигурност наподобява ракета без крила. Хиперкарът използва 5.9-литров twin-turbo V8 двигател, който произвежда 1350 конски сили с 91 октаново гориво.

Ако сте късметлии и можете да си позволите E85, мощността ще се увеличи до невероятните 1750 к.с. В комбинация с нея, коефициентът на съпротивление от само 0,279 и леката конструкция трябва да позволяват на новата Tuatara да достигне 483 км/ч. Разбира се, SSC не са единствените, които имат тази амбиция, тъй като Koenigsegg и Hennessey са готови да преминат бариерата от 300 мили в час (483 км/ч.) с производствена кола.

Сегашният рекорд се държи от Koenigsegg Agera RS, който достигна 457.94 км/ч към края на 2017 година.

SSC ​​все още няма да разкрива пълните характеристики на 2019 Tuatara, но тестовете трябва да приключат през май тази година. Ако всичко върви по план, първите бройки трябва да бъдат представени през август, така че не сме толкова далеч от това да разберем колко бърза е тази кола.

В същото време, SSC пусна официално видео, показвайки новия суперавтомобил по криволичещи пътища. Клипът е дълъг само 25 секунди и може да му се насладите по-долу.