snow trike

Сто процента тези от вас, които са посещавали дрифт или тунинг мероприятията у нас, са виждали онези готини, ниски дрифт триколки с широки, задни картинг гуми и малък двигател – Средноразположен! Голямо шоу пада с тях!
Ако сте изпуснали да ги мернете на живо, то със сигурност в Youtube пък ви е изскачало видео с безмоторни такива, които се пързалят по криволичещи планински пътища.

Преди година ви запознахме с човека, който създава и от двата типа у нас – Светли Митов, а тук можете да намерите статията, ако не сте я чели.

Сега сме с година по-стари, зимният сезон отново е в действие, а Светли се свърза с нас, за да ни представи най-новия си щур проект, съдържащ думичката „Bike“ … отново. Колела и двигател този път липсват. Това, което ще ви покажем, използва ски, сняг, земното притегляне и огромни … дози смелост, за да се задвижва. Запознайте се със Snow Bike, Trike… ок, името му ще уточним във втория въпрос на интервюто 😀
Ето го и него!

 

  • Припомни на феновете за теб и крюто. От къде сте? С какво се занимавате, в какво се иразява досегът ви с дрифта и снежните спортове?

– Здравейте!

По професия съм дърводелец,  но също се занимавам със строителни ремонти и други подобни. Хоби ми е да се занимавам с яки и екстремни неща. В отбора сме предимно хора от Пловдив и околията, но има и момчета от София, както и други краища на страната. А относно манията ми към дрифта – тя е още от дете. Първо пързаляхме колелата си, после семейните коли и така. Сега пак се връщаме към колелетата, но много по модерни и екстремни.

  • Какво представлява сноу байкът и има ли си по-специално наименование?

Snow bike, Snow Trike много го оприличават на Чук и Гек. Който както ще да го нарича – това е уникална, зимна и много екстремна играчка. Смея да твърдя, че е по-манияшко от триколките и все пак мисля, че Snow Trike най-му отива 🙂

 

  • Snow Trike -ът не е само рамка със ски. Разкажи за окачването и как се случва движението наподобяващо това на скиор в слалом.

– Освен подсилена рама и вилка с амортисьори, има и едни гумени тампони, които свързват рамката със ските. Те направляват поведението на ските като при скиорите глезените. Също така в задната част има ъгъл спрямо основната рама. Така поведението на задницата позволява закантване, което на практика е и единственият начин за спиране. Относно скоростта, мисля, че между 40 и 70 км/ч е максималната. На който колко му стиска.

snow trike

  • Как ви хрумна да сложите ски на колело?

– Идеята дойде от моя голям приятел Стоян Камелджиев (с който караме триколките редовно). Той направи прототипа и после беше въпрос на време да го превърнем в манияшка зимна играчка. В чужбина да си оригинален е дори печелившо, а ние тук се борим с вятъра хаха … и снежните писти разбира се :). Стремим се да ставаме повече и повече.

  • Kолко сноу байка имате вече и колко още мислите да построите?

Custom Snow Trikes са два към момента, но към днешна дата творя още три. Колко мислия да построя? Колкото повече толкова повече 🙂

  • Как промотирате дейността си? Къде хората могат да видят снежните колела в действие? Мероприятия?

– Разбира се, чрез социалните мрежи докосваме най-големия кръг от хора, особено ентусиастите. Също и чрез любезното съдествие на хора като Вас.
Mероприятия силно казано, просто отиваме на пистата и забавляваваме нас самите, както и феновете, които се кефат на такива екстремни идейки. Разбира се, всички ни се радват и кефят, защото е яко :).

  • Какво следва сега?Да си изкараме един уникален сезон – безавариино, разбира се, и да видим каква ли щуротийка ще ми хрумне за догодина хаха!

От Настарта.ком очакваме с нетърпение срещата със Светли по пистите, където сме замислили да ви подготвим още нещо интересно. До тогава се оглеждайте за „летящи“ сноу трайкове покрай вас!