smart forfour

През изминалия ден ви представихме два от най-дългоочакваните фейслифт модела на Mercedes по време на автомобилното изложение в Шанхай – новият Mercedes S-Class и Mercedes A Sedan. В тази статия ще ви прехвърлим в другата крайност от моделната гама на компанията, представителят на леката категория, 970 килограмовият – Smart Forfour.

smart forfour
Безспорно мъникът не може да се сравнява с луксозните си братя гиганти, но е факт че и Forfour обра значителна доза внимание огрян от светлината на прожекторите в изложбената зала на Шанхай. Въпреки, че все още не е обявено в кои страни ще се предлага моделът или ще се разпространи из цял свят, вече е ясно, че той ще бъде оборудван с няколко различни разцветки на интериора.

Освен това всички бройки на четиривратият Smart получават специален външен вид с готини странични прагове и предпазни щитове срещу високи бордюри на предната и задната броня. За още по-дебело подчертаване на спортния характер градският автомобил на Mercedes ще се фука с джанти R95, спортно понижаващо окачване (-10мм), хромиран ауспухов накрайник, вежди на калниците с надписи „Smart“, кожен три-спицов волан и разбира се метални педали.
smart forfour
В базовата цена ще бъде включен пакетът LED & Sensor, който съдържа функции като LED дневни светлини, LED стопове, фарове за мъгла с осветяване в завой, сензори за дъжд и светлина. Като завършек Smart ForFour е екипиран с топлоизолационни тонирани задни стъкла.

Вижте също: Най-напомпания Smart ForTwo Brabus