Skoda Kodiaq не е безразлична на ABT

Kodiaq

Kodiaq седи на върха в SUV семейство на Skoda и споделя своята платформа с Volkswagen Tiguan.

Клиентите, които търсят по-мощна версия на чешкия SUV, трябва да се задоволят с 2.0-литровия TSI двигател, който генерира 180 к.с. или 2.0-литровия TDI дизел със 190 к.с.

Skoda има и RS версия в процес на подготовка, но тя ще се появи след няколко месеца. Тя наскоро счупи рекорда на Нюрбургринг за най-бърз 7-местен SUV със Сабине Шмиц зад волана и ще бъде представена на автомобилното изложение в Париж тази есен.

Междувременно собствениците на Kodiaq могат да се насочат към ABT Sportsline. Тунерът е оборудвал автомобила с нов чип, разработен от самото студио и насочен към моделите с 2.0 TSI и 2.0 TDI.

За 2.0-литровия бензинов агрегат, ABT казва, че ъпгрейдът вдига мощността до 216 к.с. и 360 Nm въртящ момент. Дизеловите двигатели получават максимална мощност от 215 к.с. и въртящ момент от 440 Nm, а тунерът се е погрижил и за дизеловата версия със 150 к.с., която достига 180 к.с. и 380 Nm въртящ момент.

Комплект завършва с нови джанти, като ABT предлага четири различни модела, с размери от 18 до 21 инча, предлагани в различни покрития и снабдени с нови гуми.

Kodiaq