Skoda Kodiaq RS официално потвърдена

Kodiaq RS

Ако си търсите мощен и компактен кросоувър, може би ще искате да изчакате малко, защото най-накрая ще видим Skoda Kodiaq RS.

Моделът беше официално потвърден от Skoda в няколко официални снимки и видео, които показват прототип в ръцете на Сабине Шмиц.

Нюрбургрингската кралица получи шанса да види от какво е направен Skoda Kodiaq RS на прочутата немска писта. И тя не беше сама в това приключение, тъй като там беше и Франциск Драбек, човекът, отговарящ за проекта Kodiaq RS.

Skoda няма да пусне никакви спецификации за двигателя, но обещава да разкрие част от информацията този четвъртък. Вероятно моделът ще направи първото си публично представяне на автомобилното изложение в Париж през октомври.

В допълнение към официалните снимки, изтекоха и шпионски, които могат да подмамят някои да мислят, че това е Sportline моделът. Въпреки това, виждаме черни елементи, които крият разликите, отличаващи мощния модел.

Крайният модел може да получи и черна решетката, със задължителните RS знаци, релси на покрива и вероятно други промени по екстериора, заедно със затъмнени фарове.

Кабината не се вижда на снимките, но вероятно ще се предлага със специална черна тапицерия, подобно на Octavia RS, контрастни шевове и акценти, типични за RS / vRS.

Смята се, че Skoda ще използва турбокомпресорния 2.0-литров 4-цилиндров дизелов двигател от Volkswagen Passat в Kodiaq RS. Ако това наистина е така, той може да получи 240 к.с. и повече от 500 Nm въртящ момент, насочен към двете оси чрез DSG кутия. Бензиновият двигател – вероятно на базата на 2.0-литровия турбо 4-цилиндров двигател от Octavia RS / VW Golf GTI, все още не е изключен като опция.

Тъй като Skoda избра да не произвежда Fabia RS по финансови причини, Kodiaq RS ще бъде вторият член на фамилията, ориентиран към мощността, след Octavia RS.