RUF GT е по-доброто 911 GTS

RUF GT

RUF GT се появи на автомобилното изложение в Женева като надута версия на Porsche 991.2 911 GTS.

Мощността за RUF GT идва от 3.0-литровия боксерен 6- цилиндров twin-turboс агрегат с мощност от 515 к.с. и 645 Nm. Това дава на колата представяне, подобно на 911 GT3. За сравнение, шосейното 911 GT3 идва с 493 к.с. и 460 Nm.

В права линия, RUF GT може да достигне 100 км/ч. за 3,4 секунди в сравнение с 3,5 секунди, нужни на GTS. Максималната скорост на автомобила е 320 км/ч., също над стандартните при GTS 308 км/ч.

RUF е запазил дизайна на спортния автомобил. В предната част промените са ограничени до нова броня с кръгли въздушни отвори. Виждаме и отличителна задна броня, заден дифузор от карбон и двоен накрайник на ауспуха. Клиентите могат да избират и между ducktail спойлер и фиксирано крило, както и комплект от 5-спицови джанти, които допълват модификациите.

GT не е единствената кола, която германският тунер показа в Женева. На щанда седи и изцяло разработената от тунерите GTR Anniversary, която почита емблематичната Yellowbird. Този конкретен модел използва собственоръчно направено шаси от карбон и доставя 710 к.с.

„Тези два автомобила представляват години на развитие, хиляди човекочасове и цял живот на страст и ентусиазъм“, каза директорът за маркетинг Естония Руф в скорошно изявление. „Тъй като празнуваме нашата 80-та годишнина през 2019 г., тези автомобили ще бъдат централен елемент, като всеки от тях въплъщава това, което прави Ruf толкова специален.“