Наследникът на митичния RUF CTR ще дойде в Женева

CTR

RUF ще представи производствената версия на своя CTR Anniversary на автомобилното изложение в Женева следващия месец.

Колата, известна като RUF CTR 2017 по време на разработките, ще бъде показана от собственика си по време на шоуто. RUF показа новия CTR Yellowbird на автомобилното изложение в Женева миналата година, но това не беше клиентски автомобил.

RUF има богата история при разработването, построяването и продажбата на редица емблематични спортни автомобили Porsche 911. Какво прави CTR Anniversary различен от всеки друг RUF? Това е неговото шаси, разработено изцяло от тунера и направено предимно от карбон, с изключение на стоманените предни и задни поемащи удар конструкции.

Зад задната ос ще намерим twin-turbo 3.6-литров боксерен 6-цилиндров двигател, доставящ 700 коня. Горепосоченият карбонов монокок и панелите от въглеродни влакна означават, че автомобилът тежи само 1200 кг. RUF претендира за изключителна максимална скорост от 360 км/ч.

CTR

Тунерът ще представи и нов GT модел на събитието. Той е базиран на 991 поколение на Porsche 911 и разполага с 3,0-литров атмосферен боксер с 515 к.с. и 645 Nm въртящ момент. Автомобилът е оборудван със 7-степенна трансмисия с двоен съединител и може да ускори до 100 км/ч. само за 3,4 секунди. Максималната скорост от 320 км/ч. гарантира доста адреналин. Дано не се налага някой да го чисти после от седалките.

„Всяка година се надяваме да надградим технологичния потенциал още повече, създавайки по-приятна, по-използваема и по-ефективна спортна кола“, каза маркетинг директорът на RUF Естония Руф.

„Двете коли, които ще се представят в Женева, са върха в тяхната ниша в света на автомобилите. Това са най-добрите варианти, когато става въпрос за чисто удоволствие от шофирането. Това беше целта от самото начало. „