Собственикът на Rolls Royce Phantom от Япония, явно се е разочаровал от оригиналния V12 мотор. След редица ремонти и проблеми със стандартния агрегат Яджима-Сан е решил да постави ново “сърце“ на своята лимузина.

Японецът е сменил двигателя, не с какво да е, а с легендарният 2JZ от Toyota Supra. 3.0-литровият би-турбо двигател e силно модифициран, като собственика твърди, че е около 700 к.с. Впрочем Rolls Royce Phantom – а се използва, както за всекидневна кола, така и за състезателна. Яджима-Сан дори възнамерява да изпробва нестандартната бегачка на драг отсечки и на обиколки на писта.

Звукът, който издава Phantom – a с новия агрегат определено ще ви накара да се обърнете след него. Вместо традиционното буботене на V-12, лимузината звучи точно като състезателен автомобил. Впрочем собственикът има намерение да промени и визията на Rolls-a. Предният капак ще бъде нарязан, за по-добре охлаждане, а свръх скъпото возило ще се превърне в нещо, като Phantom GT.

Не сме убедени, че супер лимузина в комбинация със спортен двигател предвиден за леко купе са най-добрата идея, но определено е интересно да се види.