Миналия месец тестов прототип на Renault Megane RS Trophy-R бе забелязан на Nurburgring.

Моделът беше покрит с камуфлаж по вратите и капака. Отличителната черта по него беше червния лип по предната броня. Както и при предшествениците му, сякаш липсваха задни седалки, така че не беше толкова трудно да се досетим, че става дума за Megane RS Trophy-R.

Току що се появи нов клип, който показва хардкор версията на Megane RS в цялата му слава – т.е. без никакъв камуфлаж. Качен от Talea Media клипът, показва Megane RS Trophy-R, който атакува Nürburgring, бивайки заснеман, вероятно за официално видео. След това колата показва най-доброто от себе си, атакувайки „Зеления ад“ на макс.

Видеото разкрива всички липсващи части от пъзела, включително черния капак и „Trophy-R“ надписите по вратите. Други уникални характеристики на този модел са черните джанти, обути в нископрофилни гуми, вдъхновено от F1 червено крило в предната броня, както и по-големите спирачки с перфорирани предни дискове.

Megane RS Trophy-R гони строга диета и подобряване на производителността, както ще се убедим сега. Освен липсата на задни седалки и поставянето на ролкейдж, хот хечът не се нуждае и от многорефлекторните LED светлини в бронята. Това ще позволи на турбокомпресорния 1,8-литров 4-цилиндров бензинов двигател да смуче повече въздух.

Като говорим за двигателя, не знаем дали Renault ще го модифицира, за да произвежда повече мощ. В Megane RS Trophy, той произвежда 296 к.с. и 400 Nm въртящ момент и е свързан с 6-степенна механична скоростна кутия. Това му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч. за 5,7 секунди и да достигне максимална скорост 260 км/ч. Бъдете сигурни, че дори ако Megane RS Trophy-R не получи повече мощност, то определено ще бъде по-бърз, като се има предвид по-ниското тегло и останалите промени.