Reanult Megane RS Trophy-R бе забелязано на Nürburgring

Trophy-R

Пистовата версия на Megane RS Trophy-R бе забелязана от папараци да обикаля митичната писта Nürburgring.

Trophy-R ще бъде най-бързата и изцяло пистово ориентирана версия на френския хот-хеч. Очаква се да бъде официално представена и пусната в продажба още в края на тази година.

Trophy-R

Замаскираното муле крие голям въздуховод върху предния капак, нова изпускателна система, дифузьор и 19″ многоспицови черни джанти. Със сигурност пазарната версия ще се отличава и с други визуални промени, но логично мулето крие по-голямата част от тях.

Все още не е ясно колко различен ще бъде 1.8-литровия агрегат, който задвижва Trophy R. В стандартния Trophy той изпраща мощност от 296 конски сили към предната ос. Твърде вероятно е пистовата версия да не разчита на огромна разлика в мощността, а по-скоро на улекотяване. Trophy R няма да разполага със задна седалка, а доколкото виждаме от снимката Renault са го лишили и от фарове за мъгла.

Trophy-R

Reanult Sport ще направят опит да подобрят рекорда на Honda за най-бърза обиколка на Nüburgring Nordschleife за автомобил с предно предаване (Civic Type R) с време от 7 минути и 43.8 секунди!