Всичко за Renault Megane RS Trophy 2019

Megane RS Trophy

Renault наскоро организира международен тест драйв на 2019 Megane RS Trophy в Португалия.

Редица журналисти успяха да застанат зад волана на топ версията на Megane на пистата Ещорил в Португалия и по живописните пътища в околността.

Следвайки стъпките на своите Trophy предшественици, 2019 Megane RS Trophy е най-хардкор версията на сегашния Megane RS. Проектиран, за да блести на пистата и по завоите, Trophy идва с Cup шасито стандартно. Това означава, че то се възползва от механичен Torsen диференциал с ограничено приплъзване и по-твърдо окачване.

Инженерите на Renault Sport добавят и двукомпонентни предни спирачни дискове и 19-инчови джанти с гуми Bridgestone Potenza S001. Най-впечатляващото е 1.8-литровия турбо 4-цилиндров бензинов двигател.

Той произвежда 300 к.с. и въртящ момент от 400 Nm в комбинация със стандартната 6-степенна ръчна скоростна кутия. Ако се избере опционалната 6-степенна EDC трансмисия, максималният въртящ момент достига 420 Nm.

Покачването на мощността и въртящия момент от стандартния Megane RS е постигнато благодарение на подобрения по турбокомпресора и изпускателната система. В резултат на това, времето от 0-100 км/ч. спада с 0.1 секунди, до 5.7 секунди, докато максималната скорост достига 260 км/ч.

Renault ще започне да приема поръчки за Megane RS Trophy в края на тази година. Цените на френския пазар вече са били обявени: 44,100 евро за ръчната версия и 45,900 евро за модела с автоматична трансмисия.