Renault Megane RS Trophy-R счупи рекорда за кола с предно предаване на Nurburgring

Megane RS Trophy-R

През април видяхме прототип на Renault Megane RS Trophy-R, който тренираше усилено на Nurburgring. Сега изглежда, че автомобилът се завръща, за да постави рекорд за автомобил с предно предаване.

Човекът, на когото е поверена задачата да победи собствения си рекорд, е Лорен Хъргън, който записа време от 7:54.36 през 2014 г., зад волана на Megane III RS Trophy-R. Сега той се качва в най-новото поколение и завъртя пистата за 7:40.10.

Трябва да отбележим, че това време е за старото трасе на Nordschleife от 20,6 км, докато време на официалната обиколка от 20,83 км е 7:45,38 по новите стандарти за 2019 година.

Изцяло новият RS Trophy-R ще присъства на тазгодишното Гран при на Formula 1 на Монако на 24 май (този петък), когато пилотите на Renault F1 Даниел Ричиардо и Нико Хюлкенберг ще седнат зад волана на френския ултра-хот хеч.

Подобно на обикновената Trophy версия, Trophy-R се предлага със същия двигател с 296 к.с. Въпреки това, той тежи със 130 кг по-малко и е по-аеродинамичен. Инженерите на Renault подобряват и шасито, за да гарантират, че „R“ ще се окаже по-бърз на пистата.

Renault ще продава новия Megane RS Trophy-R като ексклузивен лимитиран модел и само няколкостотин единици ще бъдат произведени преди края на годината.