Renault EZ-Tournee Concept предефинира бъдещето на автомобила

EZ-Tournee

Renault напоследък поглежда в съвсем различна посока, създавайки някои от най-интересните концепти в индустрията. Те дори спечелиха наградата „Най-красива концептуална кола на годината“ преди няколко години с Trezor.

Понякога отнема известно време, за да осъзнаем какво точно гледаме. Дизайнерът Артьом Трофименко създава EZ-Tournee, превозно средство, което принадлежи към все още един далечен свят.

Сякаш изглежда, че дизайнът на автомобила е доста опростен, но същевременно сложен. Той може да се опише като едновременно ефективен и изчистен, с просторен интериор, осигуряващ отлична видимост за двама пътници и минималистичен екстериор с подчертани калници.

Предните и задни брони са изградени от светещи панели, а колелата са по-големи, отколкото е необходимо. Можем само да предположим, че такъв тип автомобил ще бъде напълно електрически и напълно автономен. Дизайнерът дори включва определена група клиенти за EZ-Tournee – мъж, между 30 и 45 и незнайно защо необвързан. Вероятно защото няма място за деца, но това е стереотип, тъй като спортните автомобили не са притежавани само от самотници.