renault trezor

След като преди месеци обра призовете „Концепт на годината“ в Париж и женевските награди за автомобилен дизайн, футуристичната визия на Renault Trezor успя да впечатли и посетители на един от най-известните конкурси за класически автомобили Конкорсо д’Елеганца Вила д’Есте (Concorso d’Eleganza Villa d’Este).

Те определиха френския прототип като „Най-красив концептуален автомобил на годината“. Припомняме ви, че на изложението до италианското езеро Комо беше представен и модела на новото BMW 8-серия.

„Тази награда свидетелства за решението на най-добрите автомобилни колекционери, смятащи колите за произведение на изкуството. Те признават работата на нашите дизайнери, които бяха част от фантастичния проект“ – каза пред медии шефът на отделът за дизайн на прототипи на Renault, Стефан Джанин.

renault trezor
Във внушителното тяло на Trezor е поставен електрически двигател от болид на Formula E, който развива 350 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Купето е направено изцяло от карбон, върху чиято повърхност се забелязват релефни шестоъгълници, напомнящи емблемата на марката. Обратно на очакванията ни, интериорът не е изработен от „модерни“ материали като въглерод, стомана или пластмаса. За неговата изцяло ръчна направа са използвани дърво и кожа, на фона на които силно контрастират high-tech сензорни екрани и волан тип: космически кораб.

Renault Trezor освен, че е бърза (0-100 км/ч за под 4 сек.), е и безпилотна. Чрез системата MULTI-SENSE можете да избирате между три режима на управление Neutral, Sport и Self-Drive. При безпилотния режим, се променя външното осветление на колата, за да бъдат предупредени останалите участници в движението, a стоманено-коженият волан се прибира, осигурявайки ви панорамна гледка навън или към екраните, на които с пасажера си можете да гледате филм, снимки, да играете или просто да сърфирате.