Renault представиха на автомобилното изложение в Москва, първият бюджетен купе SUV. Той ще носи името Arkana и няма да се предлага на европейския пазар.

SUV купетата отдавна се наложиха на пазара, като автомобили предназначени главно за по-платежоспособните клиенти. Renault ще разчупят статуквото със своята Arkana, която ще се превърне в далеч по-достъпна алтернатива на BMW X4 и Mercedes GLC Coupe.

Reanult Arkana определено ще се превърне в най-спортно изглеждащия SUV на компанията. Доказатлество за това е скосената линия на тавана, големите арки над колелата, както и 19-инчовите джанти. Кросоувърът разполага и с вече добре познатите за марката C-образни LED светлини.

Arkana ще се появи на пазара в Азия през 2019 година. Не е случайност, че купето бе представено на автомобилното изложение в Москва. Освен, че колата е предназначена именно за там, Renault могат да се похвалят и с това, че държат 1/3 от пазара на нови автомобили в Русия – 448 270 продадени коли за 2017 година. Като до 2022 година се очаква това да е водещият пазар за компанията.

Все още няма яснота относно техническите детайли. Това, което знаем е, че Arkana ще се произвежда в същата фабрика в Русия, в която и Kaptur.