Renault показа Clio Cup, Rally и RX

Clio Cup

Renault използва френското Гран При във Formula 1, за да представи новите Clio Cup, Clio Rally и Clio RX.

Въз основа на линията Clio RS, състезателните автомобили на клиентите са с познат дизайн, но се отличават с въздухозаборник на тавана и ролкейдж.

Всеки модел е малко по-различен, но всичките са оборудвани с нерегулируемо Bos окачване и диференциал с ограничено приплъзване. Автомобилите също така имат подобрена охладителна система и хомологиран от FIA резервоар.

Мощността идва от 1.3-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда между 168 к.с. и 177 к.с. Той също така развива между 280 и 320 Nm въртящ момент, в зависимост от версията. Независимо от представянето, всички модели са оборудвани с 5-степенна секвенциална трансмисия на Sadev, със съединител Sachs.

Въпреки че автомобилите споделят много общи неща, Renault казва, че всеки от тях е истински състезател, който е проектиран специално за целта си. Говорейки за това, имаме три комплекта колела, включително 15-инчови за чакъл, 16-инчови за асфалт и 17-инчови за Cup състезания.

Общото между моделите продължава, тъй като Renault казват, че ще предлагат комплекти за преоборудване, които ще позволят на собствениците да трансформират автомобила си от един модел в друг. Renault описва това като икономическо решение, което ще позволи на клиентите да изпитат множество форми на състезания.

Renault ще пусне повече подробности в бъдеще, но моделите ще стигнат производство през октомври и ще бъдат готови за 2020 състезателния сезон.