Nissan Juke Rally?

Juke

По принцип рали автомобилите се свързват с основи, които имат нещо спортно заложено в тях. Това автоматично би трябвало да елиминира Nissan Juke. Но дали е така?

Собственикът на този интересен Juke, Ларс Улф е използал модел от 2013 г. Той нарича проекта си многофукнционален състезател и има защо. Автомобилът е подготвен за планинско изкачване, рали, шосейни трасета, раликрос и всичко останало, свързано с рали.

Запазил в себе си 1.6-литровия фабричен мотор, Juke е претърпял сериозни модификации. Добавен е турбокомпресор и автомобилът е ремап-нат. С две думи той по нищо не прилича на останалите машини на марката.

Интериорът е напълно оглозган. Това означава, че отсъстват задни седалки, музика и всякакви глезотии. Налични са само две Sparco седалки и ролкейдж.

Във видеото можете да видите и какво е преживяването зад волана. Със сигурност е доста шумно и забавно. Разбира се, че управлението е доста директно, а спирачките са достатъчно добри, въпреки отсъствието на ABS система. За ускорението няма нужда да говорим.