Renault показа заложбите на новия Megane RS

Megane RS

Renault тества новото поколение Megane RS няколко месеца след като го показа на автомобилното изложение във Франкфурт.

Официалният филм обхваща всички аспекти на новия френски хот хеч Megane RS. Външният му вид е описан като „звяр, който завладява пътя“, а интериорът му изпъква с карбон и алкантара.

Конкурентът на Honda Civic Type R обещава подобрено сцепление при всякаква скорост, благодарение на новото вдъхновено от моторспорта окачване, комбинирано със система за завиване на всичко колела 4Control. Производителят иска да подобри спортното усещане в новия Megane RS, като предлага режим на шофиране „Race“, насочен към шофьорите, които ще използват машината на пистата.

Дори 1.8-литровият турбо двигател е чисто нов и идва от Alpine A110. Той осигурява  276 к.с. и 390 Nm въртящ момент към предните колела. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Renault ще се опитат да откраднат титлата за най-бърз обиколка на Nurburgring за автомобили с предно предаване от новата Honda Civic Type R. За да постигнат това, Megane RS трябва да завърши дългата 20,7 км. обиколка за по-малко от 7 минути и 43.8 сек.