renault megane RX

Бившите печеливши участници в Световния рали шампионат Prodrive са напът да изградят и развият чисто ново Renault Megane RX Supercar за новосформирания отбор на GCK

Новото Renault Megan IV Supercar ще бъде построено от нулата от британския екип в базата им в Банбъри, а двулитровият двигател е поръчков разработван в партньорство с французина Герлайн Шишери.

Очаква се новият автомобил да бъде представен на деветия кръг от Световния раликрос шампионат във Франция този септември.
megane rx
„Това е най-бързо развиващият се моторен спорт и ни дава възможност да използваме целия си опит в разработката на състезателна кола, с която да спечелим световната титла.“ – споделят Prodrive.

„Герлайн очевидно е много талантлив пилот и ние с нетърпение очакваме да работим заедно в изграждането на автомобил, с който той и Renault да се гордеят“

Бившият четирикратен световен шампион по ски (фрийрайд) Герлайн Шишери дебютира в моторните спортове със Citroen Saxo през 2004 г., а по-късно е пилот на BMW X-Raid  в рали Дакар.

renault megane rally