Porsche Taycan жужи тихо на „Ринга“

Taycan

Предстоящият електрически седан на Porsche, Taycan беше заснет на Nurburgring, преди да пускането му през следващата година.

Създаден да си съперничи с Tesla Model S, Taycan обещава отлична производителност и водещ в класа си пробег.

Едва ли много бъдещи собственици на модел ще закарат колата си на пистата. Въпреки това, Porsche като безспорен крал на Nurburgring, доказва, че пистата е удобно място за тестване на изцяло новия седан. Дали моделът ще даде официално време никой не знае, но защо да не направи рекорд за електрически седан?

Когато Taycan се появи, той ще включва 800-волтова електрическа система, комбинирана с два електрически мотора, за да достави повече от 592 к.с.

Taycan

Това ще доведе до 0-100 км/ч. за по-малко от 3,5 секунди, а спринтът до 200 км/ч. ще отнеме по-малко от 12 секунди. Впечатляващо е, че седанът ще има пробег над 500 километра според Новия европейски цикъл за шофиране.

Излязоха подробности за батерията на Taycan и Porsche казва, че литиево-йонната единица е съставена от приблизително 400 клетки, всяка от които разполага с около 4 волта. Само за 15 минути зареждане, батерията може да предложи 400 километра пробег.

За да завърши дебюта на Taycan, Porsche ще въведе мрежа от бързи станции за зареждане. Чрез съвместното предприятие Ionity, създадено с други производители на автомобили, компанията се надява да има 400 станции за бързо зареждане в Европа до 2020 г.