Porsche Macan 2019 вече е на поточната линия

Macan

Porsche не губи време. След като разкри новия Macan 2019 в Шанхай в края на миналия месец, компанията вече е започнала серийно производство на освежения си SUV в завода в Лайпциг в Германия.

Въпреки че Porsche трябваше да променя фабриката си за компактния SUV, производството ще бъде увеличено до над 420 броя на ден до началото на септември – съвпадайки с високата скорост на производство на предишния Macan само за няколко дни.

Това се дължи на голямото търсене на малкия SUV, особено в Китай, най-големия пазар на Porsche. Повече от 100 000 Macan-и от общо 350 000 бройки, произведени от модела, пуснат през 2014 г., заминаха към азиатската страна. Може би не е съвпадение, че първият клиентски модел, произведен в Лайпциг и боядисан в Mamba Green Metallic, ще отиде при китайски клиент.

Porsche Macan получи редица актуализации в средата на цикъла си, най-очевидният от които е освежената задница, която сега разполага с LED лента, свързваща задните светлини. Колата може да изглежда непроменена отпред, но всички модели получават стандартни LED фарове. Промените надхвърлят дизайна, тъй като Porsche подобри комфорта, свързаността и динамиката на шофиране.

Вътре, моделът получава новата система за инфоразвлечение на Porsche Communication Management (PCM) с 10,9-инчов сензорен екран с нови функции. Разполагате с интелигентен гласов контрол и онлайн навигационна система. Другите подобрения в интериора включват спортния GT волан от 911, както и преработените вентилационни отвори. Комфортът се подобрява чрез отопляемо предно стъкло и йонизатор на въздуха, както и асистент при задръстване.

Все още нямаме официалните спецификации на двигателя, като закъсненията са причинени от новия тест за емисиите WLTP. Базовите модели вероятно ще продължат да използват 2.0-литров турбо 4-цилиндров агрегат, докато останалата част от гамата може да използва по-модерни V6 двигатели вместо предишния 3.6-литров V6. Моделите Macan S и GTS се очаква да получат 3.0 литров V6 мотор с турбокомпресор, докато Macan Turbo трябва да приеме 2,9-литровия V6 от Cayenne S. Както при Cayenne, не е взето решение за дизелови модели.