Porsche Macan 2019 бе официално представен

Macan

Porsche показа Macan 2019, който е с освежен дизайн и обновена кабина с още нови технологии.

Най-характерната визуална промяна може да се открие отзад. Macan вече разполага с триизмерна LED лента, свързваща двата стопа, подобно на останалата част от моделите на Porsche.

Отпред, новият Macan получава освежени LED фарове и Dynamic Light System Plus като опция. Porsche добавя нови цветове за кросоувъра, включително Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic и Crayon.

Фейслифтът на Macan включва редица нови системи за помощ при шофиране като асистент при задръстване. Моделът се счита за един от най-спорните компактни SUV-ове, а компанията усъвършенства шасито за подобрен комфорт. Най-малкият SUV на Porsche получава и нови гуми и 20- и 21-инчови джанти.

Въпреки това, големите промени се намират вътре; Porsche са преработили таблото, като добавят най-новата си 11-инчова инфоразвлекателна система, която има HD дисплей и адаптивен интерфейс. Централните вентилационни отвори са разположени под централния екран, а новият волан се отличава с така наречения спортен бутон.

Новата система за инфоразвлечение е оборудвана с Connect Plus модул, което означава, че е напълно свързана с мрежата. Това позволява функции като интелигентен гласов контрол и информация за трафика в реално време.

Porsche не разкрива никакви спецификации за двигателя, вероятно поради закъснения в тестовете за емисиите на WLTP. Основните модели ще продължат да използват от 2.0-литровия 4-цилиндров турбо двигател, но остарелия 3.6-литров V6 ще бъде заместен от по-модерен V6.

Macan S и GTS се очаква да бъдат задвижвани от 3.0-литров V6 с турбокомпресор, докато Macan Turbo ще пристигне с 2.9-литровия V6, познат от Audi RS4. Дизеловите модели вероятно ще бъдат пренебрегнати.