Audi RS4 Avant 2019 ли е най-добрият RS?

RS4

Ако можете да си позволите най-новото RS4 на Audi, вие ще оцените мощността и практичността и това би била идеалната кола за вас.

Единственият конкурент на RS4 е Mercedes-AMG C 63 Estate, тъй като това е единственото друго комби с подобни показатели. BMW M3 / M4 не се осмеляват да пуснат „буркановоз“. Същото е и с Alfa Giulia Quadrifoglio, между другото.

Интересното обаче е, че както C 63 Estate, така и неговият „S“ брат имат по-голяма мощност от RS4. C63 Estate разполага с 476 к.с., докато S версията има 510 к.с. Междувременно Audi впряга само 450 к.с., но със системата Quattro за задвижване на четирите колела ускорението е толкова бързо, колкото и споменатия C63 S Estate, въпреки 60 к.с. разлика.

В права линия AMG и RS4 достигат 100 км/ч. за 4.1 секунди. Обаче, изглежда, че Audi може да бъде още по-бързо.

По време на тест за ускорение до 96 км/ч., извършен от Carwow, Audi RS4 2019 успя да спре хронометъра на 3.5 секунди, така че вероятно времето до 100 км/ч. ще е по-бързо от споменатото.

Разбира се, скоростта не е единственото нещо, което има значение, когато става дума за RS4. Това ревю обхваща всичко от практичност до качество, бордови технологии и динамика на шофиране. Според видеото, това се оказва най-добрия RS автомобил на Audi.