Новият Mercedes-AMG C63 може да е хибрид

C63

С фейслифт моделите, показани в Ню Йорк миналата седмица, настоящата гама на Mercedes-AMG C63 ще продължи живота си още няколко години.

Но когато идва време за замяната му, шефът на AMG, Тобиас Мьорс, каза пред CarAdvice в интервю, че моделът може да замени V8 двигателя с две турбини и да приеме хибриден задвижващ механизъм.

„Ако приложите правилна интелигентна хибридизация или електрификация към кола, която е в състояние да има постоянна стратегия по отношение на батерията и цялата система, тогава е невероятно какво може да излезе от нея“, каза Мьорс. „Което означава със сигурност, че следващото поколение Mercedes-AMG C63 ще бъде хибрид – това е ясно.“

Следващият C63 е все още в ранен етап на развитие, но ентусиастите трябва да очакват 6-цилиндров турбо двигател, с прикрепен към него малък електрически двигател. С този ход Mercedes иска да се увери, че C-Class от най-високо ниво ще отговори на изискванията за по-ниски емисии за следващото десетилетие.

Саундтракът на автомобила продължава да е проблем за момента, но тъй като остават още няколко години, Мьорс е уверен, че инженерите ще намерят решение. „Очевидно е, че ако той работи на ток, тогава няма да чуваме характерните гръмотевици на AMG. Изправени сме пред строги правила, особено в Европа, но звукът е много важен за нашите клиенти, без съмнение в това. Въпреки това, аз съм уверен, че ще намерим правилното решение за този проблем.“

В допълнение към отпадането на няколко цилиндъра, предстоящият Mercedes-AMG C63 може да получи и задвижване на всички колела. Все още не е потвърдено, но Мьорс намекна, че задвижването на задните колела може да отпадне с пристигането на модела от следващото поколение.