Porsche Cayenne Turbo Coupe ще раздвижи пазара на купе SUV-овете

Cayenne Coupe

Porsche Cayenne Coupe се задава отдавна и продължава да напредва в разработката като тества по целия свят. Скоро след като прототипът бе забелязан в Щутгарт, Германия, той бе уловен на зимни тестове в Швеция.

Както подсказва името на автомобила, основната разликата между него и обикновения Cayenne ще бъде купе-подобния покрив. Освен това, Porsche премества мястото на регистрационния номер в центъра на бронята. От снимките става ясно, че ще има и промени в задния фар на автомобила.

Въпросният Cayenne Coupe 2020 изглежда е мощният Turb вариант, както е видно от четворната генерация, големите керамични
дискове и жълти апарати. Забелязваме и малък спойлер, който се простира от покрива над задния прозорец. Той е в допълнение към прибиращия се спойлер, скрит над светлините.

По всяка вероятност, Cayenne Coupe Turbo 2020 ще се предлага с точно същия 4.0-литров twin-turbo V8 като обичайния модел. Това означава, че SUV-ът ще получи 550 к.с. и 768 Nm въртящ момент. Ще видим и още други версии на Cayenne Coupe.

Един от тези модели ще използва twin-turbo 2.9-литров V6 на Porsche с 434 к.с. Възможно е дори да се създаде и Cayenne Coupe Turbo S E-Hybrid, оборудван със същата 680 к.с. задвижваща система, както при Panamera.

Оригиналният Porsche Cayenne получи доста голям брой критики за неговия дизайн, но за щастие, Porsche драстично подобри външния вид на автомобила през годините. Ако настоящите тенденции продължат, Cayenne Coupe би могъл да се окаже най-добре изглеждащият и доста добре продаван модел на марката.