Днес потребителите имат привидно безкраен избор от супер бързи SUV-ове, от които да избират. Един от най-впечатляващите е този, който започна всичко: Porsche Cayenne Turbo.

Понастоящем третото поколение Cayenne Turbo се задвижва от 4.0-литров битурбо V8 с мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 770 Nm. Това позволява той да достигне 100 км/ч. само за 4,1 секунди и максимална скорост от 286 км/ч.

Този видеоклип обаче показва нещо по-различно. По време на неотдавнашен тест на SUV,-а AutoTopNL успяват да постигнат максимална скорост от 307 км/ч., като подчертават колко луди са тези автомобили. Това обаче може да се окаже твърде оптимистично, но въпреки това е много впечатляващо.

Не отдавна скоростите, приближаващи 320 км/ч., бяха територията на суперавтомобилите. Днес можете да си купите SUV, който може да вози пет пътника в изключителен комфорт с подобно представяне.

Lamborghini Urus официално е най-бързият SUV в света. Докато Cayenne Turbo разполага с 550 к.с., 4.0-литровият twin-turbo V8 на Urus достига 600 к.с. и  официална максимална скорост от 305 км/ч.

Изключително вероятно е, подобно на Porsche, Lamborghini също да са резервирали максималната скорост на Urus и изобщо няма да се изненадаме, ако бъдещи високоскоростни тестове го изстрелят над 320 км/ч.