Не, не ви се причува, изглежда, че има реална възможност Porsche 919 Evo да  завърти Nurburgring Nordschleife за по-малко от 5 минути.

Преди няколко дни неограничената Porsche LMP1 кола беше на най-известната състезателна писта, като се смята, че е била тествана. С победителя от Le Mans и „ветеран на пистата“ Тимо Бернхард зад волана, колата навъртя няколко под-6-минутни обиколки, за да може той да почувства колата и да свикне с пистата.

Въпреки това, Porsche 919 Evo изглежда е способен да постигне много повече.

Както отбелязва YouTuber-ът Misha Charoudin, колата става много по-бърза по-късно през деня. Charoudin е имакл доста късмет, за да стои близо до маршал по време на една от летящите обиколки и е успял да чуе това по радиото, когато колата е минавала през определени участъци от пистата. Използвайки записите на Porsche 911 GT2 RS като референция, Charoudin прогнозира, че 919 Evo е можел да достигне време от 5:09, ако Бернхард не бе върнал газта в последния участък.

Това не е краят на историята. По време на високоскоростните обиколки температурата на пистата често надвишавала 50 градуса по Целзий, много по-горещо, отколкото оптималното за поставяне на рекорди. Нещо повече, това очевидно е просто събиране на данни и ако Porsche реши да постави пистата в своя симулатор, Бернхард вероятно ще става по-бърз и по-бърз.

Каквото и да се окаже последното време, изглежда очевидно, че Стефан Белоф няма да държи рекорда много дълго.