Porsche 911 Turbo пристига догодина с доста мощ

911 Turbo

Шпионски фотографи многократно заснемаха Porsche 911 Turbo и сега компанията пусна официални снимки на предстоящото купе и кабриолет.

Снимките бяха публикувани след тест на редица журналисти, включително Car & Driver. Те съобщават, че предстоящият 911 Turbo S ще разполага с twin-turbo 3,8-литров 6-цилиндров боксер, който е оборудван с по-големи турбокомпресори и преработени катализатори. Благодарение на тези промени, двигателят ще произвежда 641 к.с. и 799 Nm въртящ момент.

За да поставим тези числа в перспектива, настоящото 911 Turbo S има 572 к.с. и 699 Nm въртящ момент. Това означава, че новият спортен автомобил ще има допълнителни 69 к.с. и 100 Nm въртящ момент.

Обновеният двигател е свързан с 8-степенна трансмисия с два съединителя, която изпраща мощността към стандартна система за задвижване на всички колела. Съобщава се, че това ще позволи на автомобила да ускори до 100 км/ч. за 2,5 секунди, преди да достигне максимална скорост от 330 км/ч. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че колата е само с 50 кг по-тежка.

https://www.instagram.com/p/B4m2iJUilZs/?utm_source=ig_embed

Други забележителни характеристики включват активно окачване, завиване на задния мост и спирачна система от карбон. Тя ще има нови десет-бутални апарати, които ще захапват масивните 419 мм предни дискове. Отзад ще имаме само по осем бутала и 391 мм дискове.

Не на последно място, 911 Turbo S ще се предлага с опционално спортно окачване. То ще намали височината с 10 мм.

Въпреки че снимките не разкриват много, Car & Driver казват, че 911 Turbo S ще стъпва на по-широки 20- и 21-инчови джанти, които ще са обвити в гуми Michelin Pilot Sport 4S. Изданието казва още, че автомобилът ще има по-голямо задно крило и регулируем преден сплитер.

Ще трябва да изчакаме още няколко месеца, за да видим производствения модел, тъй като официалната премиера не е планирана, поне не до следващата пролет.