Porsche 911 Speedster е подарък за 70 годишнината на марката

911 Speedster

Porsche празнува своята 70-та годишнина днес и компанията си направи подарък за рождения ден – 911 Speedster.

Проектиран, за да представи „същността“ на марката, 911 Speedster е единичен модел, който „визуализира потенциалната версия на серийно производство“. Това е вероятно, тъй като вече сме виждали шпионски снимки на производствения модел , но Porsche предпочете да представи автомобила през 2019 г.

Връщайки се към самата концепция, Porsche казва, че моделът разполага с по-малко и по-полегато предно стъкло, което напомня на 356 1500 Speedster. Концепцията има и заден капак от въглеродни влакна, включващ дизайн с две издатини, който скрива защитната конструкция. Те са свързани с плаваща трета спирачна светлина, която свети с буквите „Porsche“.

Освен уникалната задна част, Speedster разполага с лек покрив, вместо с традиционен такъв. Дизайнерите също така са включили капак от въглеродни влакна и редица ретро компоненти, като например външните огледала и капачката на резервоара за гориво.

В интериора шофьорите ще намерят седалки от карбон, обвити в кожена тапицерия Cognac. Други акценти включват табелите Speedster на таблото и кожените колани.

В стремежа си да намали теглото, системата за инфоразвлечения е елиминирана и заменена от голямо празно пространство. Климатичната система е премахната и има минималистични щрихи в цялата кабина.

Докато голяма част от каросерията е споделена с 911 Carrera 4 Cabriolet, Porsche казва, че шасито по същество е от 911 GT3. В резултат на това концептът е с боксерен 6-цилиндров двигател, който развива над 500 к.с.

Porsche даде допълнителна информация и потвърди, че колата има титаниева изпускателна система и 21-инчови Fuchs джанти.