По-рано тази седмица стана ясно, че новото Porsche 991.2 GT3 RS е завъртяло Nurburgring Nordschleife за по-малко от 7 минути. Сега имаме официална информация, както и видеоклип, за да го докажем.

Времето от 6:56.4 минути бе дадено от пилота на Porsche Кевин Естре, който споделя автомобила с пилота за развитие Ларс Керн. Новото 911 GT3 RS сега се присъединява към 918 Spyder и 911 GT2 RS като трето Porsche с обиколка под 7 минути на Nordschleife.

„Никой друг модел на Porsche не е толкова близо до състезанията, колкото новото GT3 RS. Бяха прехвърлени много иновативни идеи от моторните спортове на най-високо ниво; например от 911 GT3 R. Това е нашата философия за GT автомобилите: Най-високата технология трябва да е очарователна, но осезаема. В това отношение няма по-тежки тестове за нашите идеи от Nordschleife „, заяви заместник-председателя на Porsche за спортни и  GT автомобили Франк Щефен Валисер.

Естре започна своята рекордна обиколка в 11:40 часа в идеални условия за шофиране, с температура на околната среда от 14 градуса по Целзий и температура от 18 градуса на асфалта.

„Обиколката ми беше сензационно изживяване“, каза 29-годишният пилот. „В бързите завои и особено спиранията, GT3 RS е невероятно близо до нашата състезателна кола GT3 R. Това е благодарение и на новото поколение гуми за спортни автомобили. Много ми харесва двигателят на GT3 RS. 9 000 оборота в минута от 6-цилиндров двигател се чувстват фантастично. Звукът е мечта и въртящият момент е огромен.“

За да постигне най-доброто от себе си, 991.2 GT3 RS използва най-новото поколение Michelin Pilot Sport гуми, Cup 2 R – оптимизирани специално за използване на списта и напълно съвместими със законодателството на ЕС и САЩ.

Що се отнася до показателите, наличните 512 к.с. на автомобила позволяват време за ускорение от 0 до 100 км/ч от 3.2 секунди и максимална скорост от 312 км/ч. Цените започват от 195 137 евро ($ 240 000) в Германия.