Porsche са резервирали Nurburgring Nordschleife, за да се опитат да запишат нова най-добра обиколка за своето най-ново 991 GT3 RS, като според последната информация те успели да преминат под 7-минутната бариера.

Изданието Bridge-to-Gantry цитира достатъчно близки до фактите източници, присъствали в питлейна, които твърдят, че ярко зелен GT3 RS е успял да регистрира не един, а три бързи тура намиращи се под 7 минутната граница.  Най-бързият от които бил 6 мин. и 56 секунди.

Ако това е вярно, последното поколение на GT3 RS не само е поразително бързо на иконичната писта, а и резултатът му е на само 9 секунди от това на много по-мощното 911 GT2 RS.

Нещо повече, Porsche явно разполагат с още една възможност да пробват късмета си на „Ринга“ с 991.2 GT3 RS тази седмица. XThiloX публикува видео, показващо яркозелената тестова кола, която обикаляше пистата днес.

Най-новата версия на мощния 911 GT3 RS се задвижва от атмосферен 4.0-литров мотор с 6 цилиндъра, произвеждащ 512 к.с. и въртящ момент от 466 Нм. Снабден е със стандартна седемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Новият GT3 RS може да достигне 100 км/ч за 3.2 секунди и максимална скорост от 312 км/ч.