Porsche 911 992 2020 с първи официални снимки

992

Porsche 992, основният модел на марката, вероятно е една от най-лошо пазените тайни в историята на компанията.

Това е така, защото вече сме го виждали почти напълно завършен. И все пак, моментът, в който първите официални снимки на изцяло новото Porsche 911 изтекат в интернет, остава специален. Тези три снимки с лоша резолюция са най-официалните, които сме виждали, и ни показват 992 в цялата му слава. Както бихте очаквали, няма нищо изненадващо във външния вид на осмото поколение 911.

Спортният автомобил продължава тенденцията на кръглите фарове, емблематичния страничен профил и задните арки – още по-изразени, отколкото при предшественика.

Що се отнася до задните светлини, те получават по-сериозна промяна, спрямо предния модел. Те са по-тънки от преди и са свързани с LED лента, която помага на колата да изглежда по-широка. Размерите все още не са ясни, но не очаквайте големи промени спрямо 991.

Двигателят ще продължи да седи на задния мост, като ще има както варианти за задвижване на задните колела, така и на всички колела. Турбо двигателят ще получи увеличаване на мощността, като тя ще бъде 385 к.с. в базовото 911 Carrera и 450 к.с. в Carrera S. Най-важното механично подобрение, което знаем досега, е новата 8-степенна PDK автоматична трансмисия с двоен съединител, която заменя настоящата 7-степенна. Ще има и 7-степенна ръчна кутия.

Както показват предишните шпионски снимки, дизайнерите имат повече свобода да разгърнат творчеството си вътре в 911, отколкото отвън. Таблото е по-усъвършенствано, отколкото при сегашния модел, и се отличава с нов инструментален клъстер, където четири от петте уреда са цифрови. Кабината също така получава нови бутони, лостове и контроли на климатика.

Ако искате повече снимки и информация за 991, Porsche ще представи официално новото 911 на 27 ноември в навечерието на автомобилното изложение LA 2018 в 8 часа сутринта местно време.